Πώς να φτιάξετε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου με σαπούνι Castile

0
Πώς να φτιάξετε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου με σαπούνι Castile

26 Μαρτίου 2022

Λούστε το πρόσωπό σας σε πέταλα με γλυκό άρωμα με αυτό το απαλό καθαριστικό προσώπου με σαπούνι Καστίλλης!
Λούστε το πρόσωπό σας σε πέταλα με γλυκό άρωμα με αυτό το σαπούνι Καστίλλης και το καθαριστικό προσώπου με βάση το ροδόνερο.

Με τι πλένεις το πρόσωπό σου; Σαπούνι? Βουτυρόγαλα; Τριαντάφυλλα; Αβοκάντο? Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές προτάσεις από διάφορες εποχές και πολιτισμούς, καθεμία από τις οποίες υπόσχεται να κάνει κάποιο επίτευγμα ομορφιάς για την επιδερμίδα σας.

Οποιαδήποτε ή όλα ενδέχεται δουλειά, φυσικά, αλλά εδώ είναι ένα που μπορώ να προτείνω ολόψυχα. Αυτό το διάλυμα από σαπούνι Καστίλλης, ροδόνερο και αιθέρια έλαια είναι μια απαλή, φυσική εναλλακτική στα ακριβά καθαριστικά προσώπου. Δεν περιέχει σκληρά χημικά, συντηρητικά ή σταθεροποιητές, επομένως είναι υπέροχο για το ευαίσθητο δέρμα. Δεν υπάρχουν συνθετικά συστατικά που δεν μπορείτε να προφέρετε, μόνο λίγα φυσικά συστατικά. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε βιολογικά προϊόντα, είναι εύκολο να βρείτε βιολογικές εκδοχές καθενός από τα συστατικά.

Αλλά το καλύτερο μέρος; Αυτό το σπιτικό καθαριστικό προσώπου λειτουργεί καλά και μυρίζει σαν να περπατάς μέσα σε ένα χωράφι με αγριολούλουδα το πρωί του καλοκαιριού. Τώρα δεν θα θέλατε να ξυπνάτε με το άρωμα των λουλουδιών δροσιάς κάθε πρωί; Φέρνει πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου και δεν νομίζω ότι κανένα καθαριστικό στον κόσμο θα μπορούσε να φωτίσει την επιδερμίδα μου πιο αποτελεσματικά από αυτό!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι Καστίλλης στο πρόσωπό σας;

Ίσως έχετε ακούσει ότι το σαπούνι Καστίλλης είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να μην είναι το καλύτερο για το πλύσιμο του ευαίσθητου δέρματος όπως το πρόσωπό σας. Είναι αλήθεια ότι το σαπούνι Καστίλλης είναι συμπυκνωμένο και πρέπει να αραιωθεί πριν το βάλετε στο πρόσωπό σας. Ωστόσο, όταν αραιώνεται σωστά, το σαπούνι Καστίλλης αποτελεί εξαιρετική προσθήκη στα καθαριστικά προσώπου. Είναι φτιαγμένο από φυσικά συστατικά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως βάλετε πολλές χημικές ουσίες στο δέρμα σας. Το καθαρό σαπούνι Καστίλλης είναι φτιαγμένο μόνο από φυτικά συστατικά, επομένως δεν είναι τόσο σκληρό ή στεγνό όσο κάποια άλλα σαπούνια.

Το σαπούνι Καστίλλης είναι καλό για λιπαρό ή ξηρό δέρμα;

Όταν φτιάχνετε το δικό σας καθαριστικό προσώπου με σαπούνι Καστίλλης, ελέγχετε την ποσότητα του σαπουνιού, οπότε αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, απλώς προσθέστε μικρότερη ποσότητα σαπουνιού στο μπουκάλι. Από την άλλη, εάν το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό και αυτή η συνταγή δεν φαίνεται αρκετά δυνατή, προχωρήστε και προσθέστε μια μικρή ποσότητα επιπλέον σαπουνιού Καστίλλης στο μπουκάλι. Μην προσθέτετε περισσότερο από μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Θυμηθείτε να ανακινείτε καλά το μπουκάλι μετά από οποιεσδήποτε προσαρμογές στη συνταγή.

Εάν προσθέτετε περισσότερο σαπούνι, είναι καλύτερο να κάνετε το τεστ σε μια μικρή περιοχή του δέρματος, όπως το εσωτερικό του άνω βραχίονα, για να βεβαιωθείτε ότι το διάλυμα δεν ερεθίζει το δέρμα σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδόνερο σε καθαριστικό προσώπου;

Η σκέψη της χρήσης ροδόνερου για τον καθαρισμό του προσώπου σας φέρνει στο μυαλό αρχαίες ομορφιές με κλασική ενδυμασία; Το ροδόνερο έχει, πράγματι, χρησιμοποιηθεί για αιώνες σε τελετουργίες ομορφιάς. Και με καλό λόγο: η έρευνα δείχνει ότι τα τριαντάφυλλα έχουν μερικά απίστευτα οφέλη για το δέρμα.

Καταπραΰνουν τη φλεγμονή και την ερυθρότητα, ενώ αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων που μπορεί να συμβάλλουν στην ακμή. Το ροδόνερο βοηθά το δέρμα σας να διατηρήσει την υγρασία, η οποία όχι μόνο καταπολεμά το ξηρό δέρμα, αλλά και το κάνει να φαίνεται πιο σφριγηλό και απαλό, μειώνοντας την εμφάνιση των γραμμών και των ρυτίδων.

Το ροδόνερο είναι ένα φυσικό τονωτικό, που σημαίνει ότι μειώνει την εμφάνιση και το μέγεθος των πόρων στο δέρμα σας. (Εδώ είναι μια συνταγή για ένα φυσικό τονωτικό ροδόνερου, επίσης!)

Είναι επίσης ένα απαλό φυσικό καθαριστικό και βοηθά στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος και στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων του μακιγιάζ. Δεν είναι περίεργο που το ροδόνερο είναι ένα πολυαγαπημένο καλλυντικό μικρών και μεγάλων γυναικών! Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε περισσότερους λόγους για να χρησιμοποιήσετε ροδόνερο στο πρόσωπό σας, διαβάστε αυτό το άρθρο από Fleur & Bee.

Ποια αιθέρια έλαια πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε καθαριστικό προσώπου;

Η γκάμα των αιθέριων ελαίων είναι μεγάλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα εναλλακτικά. Κάθε αιθέριο έλαιο περιέχει διαφορετικές ενώσεις που είναι βιοδραστικές: αυτά είναι τα «ενεργά συστατικά» που αναφέρονται στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Αλλά σε αντίθεση με τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος, αυτά είναι εντελώς φυσικά και φυτικής προέλευσης!

Μερικά παραδείγματα αυτών των βιοδραστικών ενώσεων είναι το λιμονένιο (που βρίσκεται στα έλαια εσπεριδοειδών), το πινένιο (που βρίσκεται σε έλαια πεύκου και ελάτου) και η κιτρονελλόλη (που βρίσκεται στα έλαια τριαντάφυλλου και γερανιού). Κάθε αιθέριο έλαιο περιέχει αρκετές από αυτές τις ενώσεις και ο συνδυασμός βιοδραστικών ενώσεων σε ένα συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο καθορίζει τις χρήσεις του. Μερικά έλαια είναι θρεπτικά και καταπραϋντικά για το δέρμα, άλλα είναι καλά για τόνωση ή καθαρισμό και άλλα έχουν αντιβακτηριακές ή αντιικές ιδιότητες.

Συστατικά και χρήσεις αιθέριων ελαίων γερανιού

Οι τρεις κύριες βιοδραστικές ενώσεις, που ονομάζονται επίσης μοριακά συστατικά, του αιθέριου ελαίου γερανιού, είναι η κιτρονελλόλη, η γερανιόλη και η λιναλοόλη. Το αιθέριο έλαιο γερανιού χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος εδώ και πολλά χρόνια. Λέγεται ότι προάγει το λαμπερό, νεανικό δέρμα. Είναι ευεργετικό για την καταπράυνση μικροερεθισμών του δέρματος και τη μείωση της ερυθρότητας.

Κιτρονελλόλη

Η σιτρονελλόλη έχει πολλές επιδράσεις στο σώμα. Όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα δέρματος, προάγει το δέρμα καθαρό και λαμπερό. Τα αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου και γερανιού είναι και τα δύο καλές πηγές αυτού του συστατικού. Η σιτρονελλόλη είναι επίσης ένα φυσικό εντομοαπωθητικό.

Geraniol

Η γερανιόλη έχει αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Έχει ένα άρωμα που μοιάζει με τριαντάφυλλο και χρησιμοποιείται σε αρώματα, προϊόντα περιποίησης δέρματος, φυσικές γεύσεις για προϊόντα διατροφής και ως αποτρεπτικό εντόμων. Η γερανιόλη είναι γνωστό αλλεργιογόνο, αλλά όταν χρησιμοποιείται τοπικά, υπάρχει αρκετά χαμηλός κίνδυνος ευαισθησίας, καθώς δεν διεισδύει εύκολα στο δέρμα.

Τα κύρια οφέλη της γερανιόλης για το δέρμα είναι: αντιφλεγμονώδες (καταπραϋντικό), αντιμικροβιακό (καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν ακμή) και αντιοξειδωτικό (καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που συμβάλλουν στη γήρανση του δέρματος).

Linalool

Το Linalool έχει αντιφλεγμονώδεις και εντομοαπωθητικές ιδιότητες καθώς και χαλαρωτικές και ανακουφιστικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται πιο συχνά σε προϊόντα περιποίησης δέρματος για το λουλουδένιο άρωμά του. Αυτή η ένωση είναι επίσης ένα πιθανό αλλεργιογόνο σε πολύ ευαίσθητο δέρμα, επομένως το χρησιμοποιούμε σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να θέλετε να κάνετε ένα patch test πριν το δοκιμάσετε στο πρόσωπό σας.

Μια αντλία από αυτό το αφρώδες καθαριστικό λουλουδιών είναι αρκετή για να αναζωογονήσει το δέρμα σας και να απομακρύνει τυχόν υπολείμματα.
Μια αντλία αυτού του αφρίζοντος καθαριστικού λουλουδιών είναι αρκετή για να αναζωογονήσει το δέρμα σας και να καθαρίσει κάθε βρωμιά ή υπολείμματα.

Συστατικά και χρήσεις αιθέριων ελαίων Ylang-ylang

Τα κύρια ενεργά συστατικά του αιθέριου ελαίου υλάνγκ-υλάνγκ είναι η λιναλοόλη, ο οξικός γερανυλεστέρας και το βήτα-καρυοφυλλένιο. Είναι αντιμικροβιακό, αντιφλεγμονώδες, αγχολυτικό (αντι-αγχολυτικό) και χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τις πληγές να επουλωθούν ταχύτερα. Είναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία του δέρματος με τάση ακμής. Το έλαιο υλάνγκ-υλάνγκ καταπολεμά την υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής, επομένως είναι επίσης ευεργετικό για τη φροντίδα των μαλλιών. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του αιθέριου ελαίου, ωστόσο, είναι το γλυκό του άρωμα που θυμίζει γιασεμί. Το λάδι Ylang-ylang χρησιμοποιείται για το άρωμά του σε πολλά αρώματα και προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Οξεικός γερανυλεστέρας

Το οξικό γερανύλιο έχει ισχυρές αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι εξαιρετικό για τη μείωση του ερεθισμού και της ερυθρότητας του δέρματος, καθώς και για τη θεραπεία ελαφρών εγκαυμάτων, εκζέματος και δερματίτιδας. Αυτή η ένωση είναι πολύ καταπραϋντική για το δέρμα.

Β-Καρυοφυλλένιο

Το βήτα-καρυοφυλλένιο είναι αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό και αντιοξειδωτικό. Βοηθά στην καταπράυνση του δέρματος και στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος.

Συστατικά και χρήσεις αιθέριων ελαίων λεβάντας

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας περιέχει cis- και trans-beta-ocimene, linalool και linalyl acetate. Θεωρείται ως ένα πολύ ηρεμιστικό, καταπραϋντικό λάδι που προάγει τον ύπνο και τη χαλάρωση. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών, καθώς και σε αρώματα.

Beta-Ocimene

Το βήτα-ocimene είναι ένα τερπένιο που είναι πιο γνωστό για τις αντισηπτικές, αντιικές, αντιμυκητιακές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές του ιδιότητες. Αυτή η ένωση βρίσκεται σε πολλά φυτά και θεωρείται καταπραϋντική και επουλωτική για το δέρμα.

Οξεικός λιναλυλεστέρας

Το Linalyl Acetate είναι ιδιαίτερα καλό για την επούλωση των εξανθημάτων και την καταπράυνση του ευαίσθητου δέρματος. Αυτή η ένωση, όταν συνδυάζεται με λιναλοόλη, έχει μια ιδιαίτερα αποτελεσματική καταπραϋντική δράση. Η αντιφλεγμονώδης δράση είναι τόσο ισχυρή που έχει ερευνηθεί για χρήση στη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που η λεβάντα χρησιμοποιείται σε τόσα πολλά προϊόντα που προάγουν τον ύπνο ή τη χαλάρωση.

Πώς να φτιάξετε καθαριστικό προσώπου με σαπούνι Καστίλλης

Το να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό προσώπου είναι πολύ απλό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα γυάλινο μπουκάλι με αντλία σαπουνιού.

  1. Ανακατέψτε το σαπούνι Καστίλλης, το ροδόνερο και τα αιθέρια έλαια στο μπουκάλι.
  2. Βιδώστε καλά το καπάκι και ανακινήστε καλά.

Για να χρησιμοποιήσετε το σπιτικό καθαριστικό προσώπου Castile, αντλήστε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού σε ένα βρεγμένο πανί προσώπου. Απλώστε απαλά σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια σας. Ξεπλύνετε με νερό.

Αυτό είναι! Τόσο απλά, τόσο δροσιστικά και μόνο φυσικά συστατικά! Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να αγοράσετε άλλο φανταχτερό καθαριστικό. Πείτε μου αν σας αρέσει αυτή η συνταγή!

Καθαριστικό προσώπου Fields of Flowers

Λούστε το πρόσωπό σας στο φρέσκο ​​άρωμα των πετάλων με αυτό το απλό καθαριστικό προσώπου με βάση το σαπούνι της Καστίλλης. Είναι απαλό αλλά αποτελεσματικό για τον καθημερινό καθαρισμό του δέρματος.

Χρόνος προετοιμασίας5 λεπτά

Συνολικός χρόνος5 λεπτά

Λέξη-κλειδί: Σαπούνι Καστίλλης, Καθαριστικό, Αιθέρια Έλαια, Ροδόνερο, Περιποίηση δέρματος

Μερίδες: 8 ουγγιές

Συγγραφέας: Κίμπερλι

Συστατικά

  • 2/3 φλιτζάνι σαπούνι Καστίλλης υγρό
  • 1/3 φλιτζάνι Ροδόνερο
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού
  • 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο υλάνγκ υλάνγκ

Οδηγίες

  • Μετρήστε το σαπούνι Καστίλλης και το ροδόνερο στο γυάλινο μπουκάλι. Προσθέστε αιθέρια έλαια. Βιδώστε καλά το καπάκι και ανακινήστε καλά.

  • Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Μια αντλία από αυτό το αφρώδες καθαριστικό λουλουδιών είναι αρκετή για να αναζωογονήσει το δέρμα σας και να απομακρύνει τυχόν υπολείμματα.

Schreibe einen Kommentar